/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

FOTO // Dodon, la inaugurarea lui Erdogan. A mers cu soția și a stat în primul rând

missing
09 iulie 2018, ora 23:18

Recep Tayyip Erdogan a depus, luni, jurământul de învestitură într-un nou mandat de preşedinte al Turciei, cu prerogative sporite, conferite de sistemul prezidenţial.

Recep Erdogan, care conduce Turcia de 15 ani în calităţile de prim-ministru şi preşedinte, a afirmat că noul sistem prezidenţial este esenţial pentru stimularea creşterii economice.

Funcţia de prim-ministru a fost desfiinţată prin modificarea Constituţiei Turciei, astfel că Recep Erdogan este preşedinte executiv cu puteri depline.

Înaintea începerii noului mandat, Recep Tayyip Erdogan a dispus destituirea a peste 18.000 de angajaţi din sistemul public, inclusiv agenţi de poliţie, militari şi profesori universitari, potrivit unui decret emis duminică. Douăsprezece organizaţii nonguvernamentale, trei publicaţii şi un post de televiziune vor fi închise.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram