/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Maia Sandu: „Guvernarea a promovat falsuri la Strasbourg despre alegerile locale din Capitală”

missing
09 iulie 2018, ora 19:01

Potrivit Maiei Sandu, în cadrul vizitei pe care ea și Andrei Năstase și Viorel Cibotaru au întreprins-o săptămâna trecută la Strasbourg, au fost nevoiți să dezmintă mai multe falsuri promovate la Strasbourg de guvernare, cum ar fi că legislația națională interzice chemarea la vot în ziua alegerilor, sau că Năstase și-ar recunoscut vina în fața instanței.

„Reprezentanții regimului au zis că Justiția este independentă și nu e nimic de făcut. Pentru toți  este clar că invalidarea alegerilor este un abuz, iar decizia e motivată politic. În loc să și asume eșecurile, guvernarea dă vina pe reprezentanții UE și pe opoziție. Am aflat că opoziția poartă vina pentru tot ce s-a întâmplat. De când opoziția este responsabilă de reforma Justiției? Sau opoziția este de vină pentru că a participat la alegerile locale și s-a supărat uzurpatorul?”, a comentat Maia Sandu reacția Guvenului după întâlnirea premierului cu ambasadorii UE.

Lierul PPDA Andrei Năstase a ținut s precizeze că rezoluția Parlamentului European pune pentru prima dată un accent sorit pe investigarea furtului miliardului.

Viorel Cibotaru, liderul liberal-democraților, a punctat că PD are acum un motiv de reflecție  și trebuie să treacă la îndeplinirea revendicărilor din rezoluție ca să fie validat mandatul primarului ales.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, s-a scuzat că nu poate comenta acuzațiile pe motiv că se află într-o deplasare peste hotare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram