/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Socialiștii angajează voluntari pentru a traduce actele de la Primăria Chișinău în rusă

09 iulie 2018, ora 15:30

„Noi considerăm că este o necesitate obiectivă care reiese din discuțiile noastre permanente cu cetățenii ce ne atenționează constant asupra faptului că necunoscând într-o măsură suficientă limba de stat se confruntă cu multiple probleme în relația cu municipalitatea sau pur și simplu atunci când doresc să se documenteze asupra unui sau altui subiect ce ține de activitatea primăriei”, a explicat Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată socialistul a menționat că „deși legislația spune foarte clar și expres că ar trebui efectuate aceste traduceri noi vedem că cineva intenționat nu vrea să le asigure. Am decis noi să soluționăm problema aceasta”, a menționat consilierul.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, Ion Ceban a comunicat că informațiile importante despre Capitală vor fi dublate și în limba engleză, doar că acest lucru se va întâmpla din toamnă.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram