Conferința liderilor PAS, PPDA și PLDM s-a lăsat cu incidente. Mai multe persoane au venit să protesteze împotriva Maiei Sandu chiar în sala de conferințe. Inițial, analistul Oazu Nantoi a încercat să împiedice accesul în sală al protestatarilor. Ulterior, pentru a nu deturna evenimentul, a fost luată decizia de a încuia sala de ședințe. Protestatarii au rămas să strige în dosul ușii.

Cei circa 20 de protestatari, majoritatea oameni în vârstă, s-au declarat a fi susținători ai primarului de Orhei, Ilan Șor. Inițial, unul dintre reprezentanții protestatarilor a încercat să dea buzna în sală pentru a transmite o petiție Maiei Sandu prin care să îi ceară să nu îl mai denigreze public pe Ilan Șor. E l a fost oprit de analistul Oazu Nantoi care a încercat să îl dea afară pe protestatar. Ulterior, administratorii sălii de conferință au decis să încuie ușa pentru a nu compromite evenimentul. Protestatarii au încercat de câteva rânduri să forțeze ușa, după care au început să lovească cu picioarele în ea.

Ei au scandat „Noi suntem poporul”, „Jos Maia Sandu”. Au așteptat până la încheierea conferinței, după care au ieșit din urma liderilor opoziției. Maia Sandu însă a reușit să plece neobservată.

În timpul conferinței de presă, lidera PAS a calificat gestul protestatarilor dreptul unul disperat prin care guvernarea încearcă să se protejeze. „Când regimul se clatină, el recurge la gesturi disperate. Aceștia sunt susținătorii lui Șor. Știm care este rolul lui și în ce situații se recurge la el”, a spus Maia Sandu.