Fostul angajat al poliției de frontieră, Gheorghii Petic, care a vorbit în public, inclusiv la TV8, despre implicarea oamenilor legii și a unor politicieni în schemele de contrabadă cu țigări peste Prut, a fost auzit. În baza spuselor acestuia, procurorii au anunțat că au inițiat două cauze penale pentru contrabandă cu țigări și trecerea ilegală a frontierei. Petic spune însă că nu are încredere în organele de drept și a refuzat sa le ofere nume.

De dimineață, Petic s-a prezentat la Direcția de Combatere a Corupției din cadrul MAI. Acolo acesta a fost audiat aproximativ 2 ore, timp în care fostul angajat al poliției de frontiera a oferit detalii despre cum are loc traficul cu țigări peste Prut. El însă a refuzat să divulge anchetatorilor nume concrete, dar și alte probe pe care le deține.

„Eu dispun de anumite dovezi. Dovezile date vor fi transmise autorităților sau structurilor internaționale pentru că eu nu cred în nici un miligram în obiectivitatea anchetei. Eu i-am ajutat pe cei de la SPIA și i–am semnalat că este problemă la hotar. Inclusiv a fost o problemă și în seara de 2 spre 3 iunie. Iar mai departe eu cred că am discutat cu niște profesioniști care știu cum această informație să o preia și să o prelucreze mai departe”, a spus Gheorghii Petic, fost angajat al Poliției de Frontieră.

Petic nu a vrut să ofere probe nici procurorilor. El a ieșit revoltat din procuratură și a spus că acuzatorii au vrut doar să afle sursele și că procurorul s-a comportat agresiv, fapt pentru care va scrie o plângere pe numele acestuia.

Procurorul încearcă prin diferite chichițe ”procurorești” să ajungă la firul cine a dat informația din sistem. Cum anume? Ce vă întreba? Iată numărul la mașină, cum îl cheamă pe sursa care m-a informat, ce funcție are el in poliția de frontieră. În mod normal și-a depășit toate limitele spunând că eu fac spectacol și circ”, a spus Gheorghii Petic, fost angajat al Poliției de Frontieră.

Pe de altă parte, procurorul a spus că a avut nevoie de informații pentru a depista făptașii.

„Chiar nu vreau să comentez declarațiile lui. Am ținut foarte mult să obținem atât probele video, atât sursele la care dumnealui face referință pentru a progresa cu mersul urmăririi penale”, a menționat Nicolae Dumbrăveanu, procuror PCCOCS.

Procurorul a refuzat să spună pe cine intenționează să audieze în continuare și dacă printre persoane vor fi membri ai PDM.

„El de mai multe ori a spus că aceste scheme ar fi fost puse la cale de către liderii Partidului Democrat. Ei vor fi audiați în acest sens? 05:43 -05:46 La moment nu vă pot spune ce vom face pe viitor”, a declarat Nicolae Dumbrăveanu, procuror PCCOCS.

Fostul Angajat al Poliției de Frontieră, Gheorghii Petic, a declarat vineri seara, în cadrul Emisiunii Cutia Neagră de la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și lideri ai Partidului Democrat ar fi implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut. Potrivit lui, ultimul lot de țigări a fost dus în România în noaptea din doi spre trei iunie. Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că instituția s-a sesizat și va acorda asistență în cadrul cercetărilor, preluate de MAI. Am încercat să obținem un comentariu și de la Partidul Democrat însă, ofițerul de presă al PDM a spus că se află peste hotarele țării și va reveni mai târziu.