/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Bacalaureat 2018. Unui elev din Constanța i-a crescut nota de la 2,50 la 9,50 după contestații

10 iulie 2018, ora 06:30

Conform informaţiilor afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), elevul Robert P. Băsceanu, de la Colegiul Naţional de “Regina Maria”, din Constanţa, a fost declarat promovat cu media generală 9,56, după ce, în urma contestaţiei la proba scrisă de Limbă şi literatură română, a obţinut nota 9,5, faţă de 2,5 cu cât fusese notat iniţial şi astfel, din absolvent care inţial ratase examenul maturităţii, a devenit bacalaureat de succes.

Întrebată cum comentează răsturnarea de situaţie de la Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria”, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa, Zoia Bucovală, a declarat pentru Agerpres că este vorba despre o simplă eroare materială şi despre o greşeală de corectare.

“Este vorba despre stilul mai puţin citeţ al profesorilor participanţi la corectare, şi nu despre o eroare în procesul de evaluare a lucrării. Oricum, în toamnă lucrările mai sunt verificate o dată, prin sondaj şi absolventul respectiv ar mai fi avut o şansă, chiar dacă nu ar fi formulat contestaţie acum, din proprie iniţiativă” – a afirmat inspectorul general Bucovală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram