Peste 12 mii de locuri de muncă vacante în Republica Moldova. Pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate cele mai multe posturi vacante sunt disponibile în domeniul sănătății (475). În industria textilă și confecții sunt disponibile 2.783 de locuri vacante pentru muncitorii cu nivel de instruire secundar profesional. Cât ține de repartizarea forței de muncă, cele mai multe posturi vacante sunt atestate în Chișinău și Bălți.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile peste două mii de locuri de muncă vacante, ceea ce constituie circa 21 la sută din numărul totalul de oferte. Totodată, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă aproximativ 10 mii locuri de muncă pentru cei cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii fără studii.

Pentru muncitori necalificați sunt oferite următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (1013), muncitor necalificat în agricultură, silvicultură și grădinărit (597), hamal, ajutor de educator ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.