Democrații anunță o nouă inițiativă legislativă privind majorarea salariilor aleșilor locali. Vicepreședintele PDM Vladimir Cebotari a anunțat astăzi în cadrul briefingului de partid că acest sens au fost deja identificați bani în bugetul de stat, fiind propuse și rectificări la legea bugetului.

Potrivit sursei, salariile primarilor și ale funcționarilor din cadrul administrației publice locale ar urma să crească treptat până la cu 50 %. Primele majorări ar putea avea loc chiar din luna august. „Pentru aceasta sunt prevăzute câteva zeci de milioane de lei. Pe viitor, aceste sume vor fi acoperite din alte servicii acordate de Agenția Servicii Publice”, a precizat Cebotari. Totuși, democratul a lăsat să se înțeleagă că primordial vor fi majorate salariile funcționarilor din comunele cu venituri mici.

Întrebat despre sistarea asistenței macrofinanciare de către UE, Vladimir Cebotari a declarat: „Pe noi nu ne deranjează dacă vin sau nu acești bani. La noi ideile nu vin făcând circ în stradă. La noi lucrurile sunt planifiate din timp”, a mai spus Cebotari.