/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

„Nu știu în ce democrație s-ar întâmpla asta”. Reacția Monicăi Macovei la revocarea Codruței Kovesi

missing
10 iulie 2018, ora 13:52

Într-un interviu realizat de Europa Liberă despre revocarea procuroarei-șefe a DNA, europarlamentara s-a arătat dezamăgită de decizia șefului statului român și de activitatea Curții Consituționale.

„A fost un șoc pentru toată lumea sau pentru cei mai mulți, nu pentru președintele Iohannis. Mai ales după ce a spus de multe ori că nu sunt motive de a fi revocată, că este mulțumit de activitatea DNA ș.a.m.d. Și acum ne trezim cu o declarație făcută de purtătorul de cuvânt, președintele nici măcar nu a venit într-o conferință de presă să explice motivele pentru care o revocă și să facă, repet, conferință de presă și să răspundă la întrebările presei, și nu declarații de presă, dar astăzi nici n-a făcut măcar o declarație de presă.”, a comentat Macovei.

Europarlamentara este de altfel și substanțial deranjată de activitatea Curții Constituționale, comentând: „Deci, noi în România avem o Curte Constituțională care nu e constituțională și asta se întâmpla tot în urma unei decizii a Curții Constituționale din 20 martie 2018, prin care s-a spus foarte clar că, dacă mandatul unui judecător al Curții Constituționale depășește nouă ani de zile în total, chiar dacă a făcut resturi de mandat, acest judecător nu mai poate fi judecător la Curtea Constituțională. Și e vorba de dl Lăzăroiu, care este unul dintre judecătorii de la Curtea Constituțională, care a depășit cei nouă ani de mandat și care în continuare este la Curtea Constituțională. O situație incredibilă, nu știu în ce democrație s-ar întâmpla asta.”

Monica Macovei a mai subliniat faptul că ceea ce întâmplă acum în România, plus revocarea doamnei Kövesi, ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale, care nu era constituțională, reprezintă o lovitură de stat împotriva justiției și practic împotriva statului de drept.

Amintim că procuroarea-șef de la DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost revocată din funcție ieri(9 iulie) de către șeful statului român, Klaus Iohannis, în urma deciziei Curții Constituționale(CCR).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram