Diaspora spune ajunge! Cu acest slogan moldovenii de peste hotarele țării se mobilizează pentru a forma celule de rezistență și pentru a protesta față de guvernarea de la Chișinău. Pe rețelele sociale au apărut mai multe filmulețe prin care reprezentanții diasporei îndeamnă oamenii să nu fie indiferenți și să se implice pentru a schimba lucrurile din țară. Guvernanții nu au avut o reacție la această mobilizare.

Unii oameni au ieșit în stradă, în grupuri, în mai multe orașe din Europa, iar alții au apărut în filmulețe singuri.

„Moldovenii din Londra au creat o celulă de rezistență, acum ca niciodată Moldova are nevoie de noi, Ajunge! O dictatură cade atunci când poporul este unit și organizat strategic, diaspora s-a organizat și spune guvernării, ajunge! Dacă noi, antreprenorii, fugim din țară înseamnă că-i „capeț”, AJUNGE!”

Toți au avut un mesaj similar: ca cetățenii din toate țările și orașele lumii să se unească prin intermediul rețelelor sociale și să protesteze față de actuala guvernare.

„Ei sunt puțini, dar noi suntem mulți, ei sunt organizați, noi vom fi mai organizați. Pe 26 august voi participa la protest pentru că îmi pasă de țara în care m-am născut, eu spun CEC-ului, Ajunge! Am demonstrat că diaspora e o forță, trebuie să rămânem uniți, mergem până la capăt”

După invalidarea alegerilor din 3 iunie, din municipiul Chișinău, în capitală au avut loc mai multe manifestații de proteste. La ultimul eveniment de amploare, participanții au adoptat unanim o rezoluție prin care au cerut validarea alegerilor, anularea sistemului mixt și demiterea magistraților care au pronunțat deciziile judecătorești.