Fetița în vârstă de opt ani, internată la spital după ce s-a intoxicat cu ciuperci, se află în stare gravă, iar medicii sunt rezervați în pronosticuri. Starea mamei acesteia este mai bună.

Contactat de TV8, ofițerul de presă al IMSC Maxim Cazacu a declarat că starea fetiței s-a stabilizat. Cu toate acestea, pronosticurile sunt rezervate. Medicul mamei copiilor a spus că starea femeii se îmbunătățește, iar peste 3-4 zile va primi alt tip de tratament, în dependență de consecințele intoxicației. Tatăl a refuzat spitalizarea.

Amintim că familia, originară din Florești, s-a adresat la spital după ce câteva zile în urmă toți s-au intoxicat cu ciuperci. Mezinul, un băiețel de patru ani, a decedat.

În ultima perioadă, numărul cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci a crescut considerabil. În perioada 09-13 iulie au făcut intoxicație la ciuperci 11 persoane mature și 6 copii. Din această cauză, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale se adresează populaţiei să fie atenți în consumul de ciuperci. Pentru prevenirea intoxicației cu ciuperci se recomandă respectarea următoarelor reguli:
– Nu consumați ciupercile care nu le cunoaşteţi sau care vă provoacă suspiciune;
– Nu procuraţi ciuperci de pe marginea drumurilor de la persoane necunoscute şi din locuri neautorizate;
– Nu colectaţi ciupercile, chiar şi cele comestibile cunoscute, din parcurile orăşeneşti, scuaruri, din vecinătatea drumurilor şi căilor ferate, de la gunoişti. Ciupercile acumulează substanţe toxice şi devin necomestibile;
– Nu implicaţi în procesul de colectare copiii și nu îi alimentați cu ciuperci;
– Alegeţi ciupercile culese înainte de preparare;
– Nu conservaţi ciupercile în condiţii casnice prin ermetizare, deoarece pot conține spori care provoacă omului intoxicații grave.