/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Probleme cu limba în Parlament. Mihai Ghimpu i-a citit din DEX lui Candu, Voronin l-a ofensat și a fost avertizat

missing
13 iulie 2018, ora 19:50

„Copiii lucrează, dau tencuiala jos, vopseau la acest liceu, nici vorbă de o brigadă”, a susținut Mihai Ghimpu, deputat PL.

„Probabil când ați zis brigadă v-ați referit a echipă de constructori? Ori eu nu înțeleg limba rusă ori ceva se întâmplă în Chimia Partidului Liberal”, a declarat Andrian Candu, președintele Parlamentului, deputat PDM.

Peste noapte liberalul s-a documentat, iar astăzi i-a citit lui Candu, din DEX, ce semnifică acest cuvânt.

„Ce însemnă brigadă. Formație stabilă de muncitori organizați adesea pe echipe. Unitate militară mare. Mă scuzați vă rog,totuși ieri n-ați avut dreptate”, a spus Mihai Ghimpu.

„Am avut dreptate deoarece nu am înțeles la care brigadă vă referiți: Unitate militară sau meseriași”, a comunicat Andrian Candu.

În discuție s-a implicat și comunistul Vladimir Voronin care a sugerat că Mihail Ghimpu ar fi bolnav.

„Când aveți de gând să introduceți microfonul lui Ghimpu verificați dacă el este conectat la computator. Este conectat computatorul la cap la dânsul”, a menționat Vladimir Voronin, deputat PCRM.

„Vladimir Nicolaevici, știți cum se spune acel care vorbește totdeauna despre un lucru, dar în cazul dat despre faptul că spuneți că eu sunt bolnav, înseamnă că dumneavoastră sunteți bolnav, sunteți fixat pe această idee”, a zis Mihai Ghimpu, deputat PL.

Pentru aceste afirmații, Voronin a fost avertizat de președintele Parlamentului, la solicitarea liberalului Ion Apostol.

„Regulamentul Parlamentului nu-mi permite decât trei sancțiuni să le aplic eu și primul este avertismentul și vă avertizez domnule Președinte Voronin. Trebuie să păstrăm toți limitele eticii”, a avertizat Andrian Candu.

Vladimir Voronin pare să nu fie fost afectat de pedeapsa primită, fiind surprins în timp ce râdea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram