Comunistul Vladimir Voronin a fost sancționat cu avertisment, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, după ce l-a făcut bolnav pe Mihai Ghimpu. Liberalul i-a răspuns cu aceeași acuzație. Disputa între cei doi a început după ce ieri președintele Parlamentului nu a înțeles cuvântul „Brigada”, pe care l-a folosit liderul PL. Astăzi, Mihai Ghimpu i-a citit din dicționar explicația acestuia.

„Copiii lucrează, dau tencuiala jos, vopseau la acest liceu, nici vorbă de o brigadă”, a susținut Mihai Ghimpu, deputat PL.

„Probabil când ați zis brigadă v-ați referit a echipă de constructori? Ori eu nu înțeleg limba rusă ori ceva se întâmplă în Chimia Partidului Liberal”, a declarat Andrian Candu, președintele Parlamentului, deputat PDM.

Peste noapte liberalul s-a documentat, iar astăzi i-a citit lui Candu, din DEX, ce semnifică acest cuvânt.

„Ce însemnă brigadă. Formație stabilă de muncitori organizați adesea pe echipe. Unitate militară mare. Mă scuzați vă rog,totuși ieri n-ați avut dreptate”, a spus Mihai Ghimpu.

„Am avut dreptate deoarece nu am înțeles la care brigadă vă referiți: Unitate militară sau meseriași”, a comunicat Andrian Candu.

În discuție s-a implicat și comunistul Vladimir Voronin care a sugerat că Mihail Ghimpu ar fi bolnav.

„Când aveți de gând să introduceți microfonul lui Ghimpu verificați dacă el este conectat la computator. Este conectat computatorul la cap la dânsul”, a menționat Vladimir Voronin, deputat PCRM.

„Vladimir Nicolaevici, știți cum se spune acel care vorbește totdeauna despre un lucru, dar în cazul dat despre faptul că spuneți că eu sunt bolnav, înseamnă că dumneavoastră sunteți bolnav, sunteți fixat pe această idee”, a zis Mihai Ghimpu, deputat PL.

Pentru aceste afirmații, Voronin a fost avertizat de președintele Parlamentului, la solicitarea liberalului Ion Apostol.

„Regulamentul Parlamentului nu-mi permite decât trei sancțiuni să le aplic eu și primul este avertismentul și vă avertizez domnule Președinte Voronin. Trebuie să păstrăm toți limitele eticii”, a avertizat Andrian Candu.

Vladimir Voronin pare să nu fie fost afectat de pedeapsa primită, fiind surprins în timp ce râdea.