/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Arena Chișinău - un nou miliard de lei care va fi scos din bugetul de stat?

missing
14 iulie 2018, ora 19:02

„Dacă cineva are speranța că acesta este un proiect fezabil economic, se înșală amarnic. Dacă era fezabil, era implementat deja de mulți ani de agenții economici, de privați. Vreau să văd un studiu de fezabilitate despre recuperarea banilor. Cum întoarcem banii cheltuiți pentru Arenă? Vreau să văd dacă există posibilitatea ca Arena măcar să își acopere cheltuielile de întreținere”, a menționat Ioniță.

Ștefan Gligor a precizat la rândul său că, potrivit angajamentelor asumate, statul va întoarce în primul an 25 la sută din cheltuielile proiectului. Ulterior, timp de zece ani, statul va asigura restituirea investiției partenerului privat.

„Totul este foarte simplu, noi, cetățenii Republicii Moldova, fără a fi întrebați de cineva, fără a fi fost făcut vreun studiu de piață, am fost puși în fața faptului că în următorii zece ani vom plăti 50 de milioane de euro, cu dobândă, pentru construcția acestei Arene. Eu am o bănuială că banii care vor veni pentru a construi această arenă ar putea avea o proveniență dubioasă. Ei ar putea veni dintr-un fond dubios. Suma totală s-ar putea ridica la 80 de milioane de euro”, a explicat Gligor.

Veaceslav Ioniță de asemenea a confirmat că îi este clar că toate riscurile financiare pentru construcția Arenei Chișinău le garantează statul, iar până la urmă investitorul nu își va putea recupera investiția din activitatea arenei și o va face din contul statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram