Regina Elisabeta a II-a i-a primit la castelul Windsor, pe preşedintele american Donald Trump şi pe soţia sa, Melania. Iar britanicii îi numără greșelile liderului de la Casa Albă: regina a trebuit să-l aștepte mai mult de 10 minute, Trump nu a făcut plecăciunea, s-a întors cu spatele la suverană şi era descheiat la sacou. Neglijențe intrepretate drept o lipsă de respect față de întreaga țara.

Deşi Donald Trump nu s-a aflat în vizită de stat în Marea Britanie, ci doar într-una de lucru, la castelul Windsor a fost întins covorul roşu iar preşedintele SUA a primit onorul gărzii. A existat şi un moment de sângăcie al lui Donald Trump, când a luat-o înaintea Reginei Elisabeta a II-a, lucru interzis de regulile casei regale. Preşedintele american s-a oprit să o aştepte, fără să ştie însă unde se afla suverana. Odată momentul depăşit, Elisabeta a doua, Donald Trump şi prima doamnă a Statelor Unite s-au retras în castelul Windsor pentru a lua ceaiul.

Înainte să fie primit de regina marii Britanii, preşedintele american s-a întâlnit cu premierul Theresa May.

Atitudinea lui Trump a părut total schimbată după ce a a criticat dur planul pentru Brexit făcut de premierul May, pe motiv că nu respectă voinţa poporului britanic. Cei doi lideri au făcut însă eforturi ca să arate că au o relaţie destinsă şi bazată pe interese comune comerciale, militare şi strategice.

„În ceea ce priveşte cooperarea economică, cu investiţii mutuale de o mie de miliarde de dolari, ne dorim să mergem şi mai departe”, declară Theresa May, premierul Marii Britanii.

„Odată cu încheierea procesului pe care îl presupune Brexit. Orice veţi face, este OK din punctul nostru de vedere, doar să vă asiguraţi că putem face comerţ împreună”, a declarat Donald Trump, președintele SUA.

Departe de frământările politice ale soţului său, Melania Trump a petrecut cea mai mare parte a zilei alături de Philip, soţul premierului britanic, şi de copii. Aceştia au iniţiat-o într-un joc tradiţional britanic, iar Prima Doamnă a Americii nu i-a dezamăgit.