Guvernarea ar lua în calcul trei scenarii pentru desfășurarea alegerilor parlamentare, susține portalul Tribuna.md, făcând trimitere la surse bine informate.

Potrivit site-lului, primul scenariu presupune că alegerile parlamentare vor avea loc în toamna anului curent, cel mai probabil la finele lunii noiembrie. Cel de-al doilea scenariu presupune că alegerile parlamentare vor avea loc în luna februarie a anului viitor. Cel de-al treilea scenariu presupune comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale generale, ele urmând să aibă loc în prima jumătate a anului viitor, însă aici există o serie de neconcordanţe juridice, asupra cărora juriştii lucrează la moment.

Joi, în cadrul unor declarații de presă, spicherul Andrian Candu a lăsat să se înțeleagă că alegerile ar putea avea loc în perioada 1 decembrie 2018 – 1 martie 2019.

„Legea spune că perioada de alegeri se face în 3 luni de zile de la expirarea mandatului actualului Parlament. Mandatul actualului Parlament expiră pe data de 30 noiembrie curent, respectiv 1 decembrie – 1 martie este perioada în care se va fixa alegerile. Decizia o va lua Parlamentul, probabil foarte curând, de aceea – răbdare”, a spus Candu, pormițând că lucrurile se vor clarifica foarte curând.