Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va examina mâine, 17 iulie, cererea de revizuire înaintată de către Partidul Platforma DA în dosarul alegerilor locale noi, pe motiv că ar exista circumstanțe noi. Ședința CSJ este programată la ora 14.00 și se va desfășura în lipsa părților, scrie Ziarul de Gardă.

Completul de judecată va fi format din magistrații Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh, cei care au adoptat hotărârea prin care a pus punct în dosarul validării mandatului de primar al liderului PPDA.

Amintim că, anterior avocatul lui Andrei Năstase a declarat anterior că în cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor la CSJ au avut loc mai multe încălcări. Una dintre neregulile sesizate se referă la faptul că cererea de recuzare a completului de judecată pe masa căruia a ajuns dosarul alegerilor a fost examinat, inclusiv, de o judecătoare care nu ar mai fi în drept să dețină calitatea de magistrat, pentru că a atins plafonul limită de activitate de 65 de ani. Este vorba despre magistrata Iuliana Oprea, care la o zi de la înaintarea cererii de revizuire a plecat din sistem, iar Parlamentul i-a acceptat demisia.