La mai puțin de o zi după anunțarea câștigătorului Cupei Mondiale la Fotbal 2018 un stadion nou construit din Rusia a alunecat la vale după o ploaie torențială puternică. Volgograd Arena arată ca după război, chiar dacă acum două săptămâni acolo a avut loc meciul dintre Japonia și Polonia.

Imaginile dezastruoase au apărut pe pagina unui blogger rus cunoscut, Ilya Varlamov. Acesta spune că de vină sunt inginerii și oficialii corupți, care nu au respectat nici cele mai elementare tehnologii de securitate.

Deși stadionul a fost construit special pentru CM 2018, acesta a început să se prăbușească după primele ploi puternice. Drumurile noi care duceau spre complex au fost totalmente distruse, iar aleea pietonală adiacentă şi cea mai mare parte a pantelor din jurul stadionului s-au surpat și au alunecat în râul Volga.

Interiorul stadionului nu arată deloc mai bine, întrucât este inundat. Ţevile destinate drenajului au cedat sub presiune, aşa că apa a început să inunde incinta stadionului.

Construit între 2015 şi 2018, stadionul din Volgograd ar fi costat aproximativ 350 de milioane de euro, conform estimărilor presei.