/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Câte victime ale traficului de ființe umane au fost înregistrate în Moldova în 2018

missing
17 iulie 2018, ora 11:59

În cadrul ședinței au fost analizate realizările din Strategia națională de prevenire și combatere a traficului de ființe umane pentru anii 2018-2020. Secretarul de stat al MSMPS, Viorica Dumbrăveanu a menționat că în primul trimestru al 2018, din numărul total de 32 victime ale traficului de ființe umane, toate au beneficiat de asistenţă socială, 31% – asistenţă medicală, 31% – asistenţă juridică, 25 % – asistență psihologică şi 3 % (1 victimă) – profesionalizare.

Comitetul național pentru combaterea traficului de ființe umane a menționat că Moldova a avansat cu o treaptă în clasamentul Raportului Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane și provocările existente în acordarea asistenței victimelor traficului de copii cu comportament deviant, ceea ce reprezintă un succes major în condițiile realității de azi, însă autoritățile naționale trebuie în continuare să sporească eforturile în domeniu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram