Următorul protest organizat de Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” va avea loc joi, 19 iulie curent, începând cu ora 10, în fața Parlamentului Republicii Moldova, cu condiția că ședința legislativului va avea loc. Anunțul a fost făcut de Președintele Platformei DA, Andrei Năstase și ceilalți membri ai Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM”, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Andrei Năstase a anunțat că protestele după modelul pichetării comisariatelor de poliție vor continua și vor fi organizate o serie de marșuri prin toată republica, până pe data de 26 august curent, atunci când în Piața Marei Adunări Naționale va avea loc Adunarea Generală a Cetățenilor.

„Considerăm inadecvată și rușinoasă reacția Parlamentului RM, a Guvernului, asupra Rezoluției Parlamentului European din 5 iulie curent, adoptată cu majoritate largă a celor cinci grupuri parlamentare din legislativul european. Manipularea, minciuna la care au recurs demnitarii subordonați uzurpatorului nu pot umbri cerințele clare are euro-deputaților, care exprimându-și solidaritatea fermă cu cererile miilor de oameni care protestează pe străzile din Chișinău, cer în mod tranșant ca autoritățile moldovene să ia măsuri adecvate pentru ca rezultatele alegerilor de primar de Chișinău să fie respectate”, a declarat Andrei Năstase. 

Secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu a punctat încă o dată cele trei cerințe ale Mișcării de Rezistență Națională „ACUM”, care trebuie realizate pentru oprirea protestelor: „validarea alegerilor din mun. Chișinău, tragerea la răspundere a judecătorilor care s-au lăsat manipulați de către dictator și anularea votului mixt”.

Amintim că astăzi la ora 14:00 la Curtea Supremă de Justiție urmează să fie examinată o cerere de revizuire pe care a depus-o Andrei Năstase, din cauza că judecătorii care au decis invalidarea alegerilor locale din Chișinău nu ar avea destule competențe și că ar fi fost comise multiple încălcări ale procedurii civile.