Conferința de presă organizată de către Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM”, planificată pentru astăzi ora 12:00 (17 iulie), cu privire la protestele ce urmează, a fost amânată din cauza susținătorilor lui Ilan Șor, primarului de Orhei. Aceștia au protestat față de închiderea magazinelor sociale.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase și ceilalți membri ai Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM”, au părăsit sala de conferințe, încât oamenii timp de zece minute scandau „Noi suntem poporul”, și „Jos mâinile de pe magazinele sociale”.

Amintim că săptămâna trecută tema magazinelor sociale ale lui Ilan Șor au fost discutate de Parlamentul Republicii Moldova, iar astăzi primarul de Orhei a ieșit într-o conferință de presă. El a declarat că va organiza mitinguri împotriva celor cărora nu le sunt pe plac magazinele sociale.

La moment sunt deschise 70 de magazine sociale, 44 de magazine sociale staționare și 26 de magazine sociale mobile, care deservesc circa 15.000 de cetățeni.