Deputata PLDM, Marina Ciobanu, a anunțat că îl va ataca în instanța de judecată pe primarul de Orhei, Ilan Șor, sub acuzația de defăimare și declarații mincinoase. Ciobanu va cere plata unor compensații morale pe care afirmă că le va dona nevoiașilor, se arată într-un comunicat al PLDM. Tot acolo se spune că cererea în instanță va fi depusă imediat cum va fi formulată de avocații săi.

„Chiar dacă nu cred în instanțele moldovenești, mă simt nevoită să acționez în judecată și nu am niciun dubiu că voi câștiga acest proces. Voi cere drept despăgubiri morale valoarea unui automobil de lux, bani pe care îi voi dona pensionarilor”, afirmă deputata PLDM. „Nu-l cunosc personal și nu am contactat niciodată cu acest individ. Insist ca Ilan Șor să aducă probe în instanța de judecată precum că mi-ar fi oferit, el sau o altă persoană, o mașină de lux”.

Precizăm că marți, 17 iulie, în cadrul unei conferințe de presă Ilan Șor a declarat că fostul premieri, Vlad Filat, i-ar fi făcut cadou o mașină de lux. Tot ieri, Șor a anunțat că va cere CEC, prin intermediul avocaților săi, să retragă mandatele deputaților PLDM.

Maria Ciobanu este deputat PLDM la al doilea mandat.