Sunt cazuri când soacra și nora se împacă atât de bine, încât devin și partenere de business de succes. Este și cazul a două femei din capitală care au pus pe roate o afacere inedită, cu priză la clienți: confecționează buchete numai bune de mâncat. Iar pentru asta folosesc fructe, legume, condimente, dulciuri și alte produse comestibile.

Ambele se numesc Ludmila Grosu și sunt pasionate, în egală măsură, de mica lor afacere, mai ales că primesc plăcere de la ceea ce fac, iar clienții rămân încântați de creațiile lor.

„Foarte des pentru soț cumpără sau pentru șef, pentru cei care iubesc legumele și fructele, pentru cei care duc un mod sănătos de viață. Este cel mai bun cadou”, spune Ludmila Grosu.

Buchetele lor sunt proaspete, iar pentru asta meșterițele merg la piață în fiecare zi.

„În magazin acum nu găsești așa frumusețe, dar la piață poți să miroși, să pipăi și decizi câte să cumperi. Ca să fie proaspete, mergem la piață în fiecare dimineața, în loc de sport”spune Ludmila Grosu.

Pe lângă fructe și legume, femeile mai confecționează buchețele din dulciuri, fructe uscate, dar au avut și solicitări mai deocheate, cum ar fi din ciorapi.

„Din salamuri, din pește uscat din tot ce doresc și ce este comestibil din toate facem. Care dorește buchețel la ora opt noi venim în atelier chiar și la cinci, la șase dimineața ca să fie totul proaspăt, pentru asta am cumpărat și frigider”, spune Ludmila Grosu.

Pentru a-și surprinde o prietenă, această tânără a făcut comandă de o compoziție din ciocolate.

„Sunt într-adevăr niște creații originale, deosebite de aceea m-am gândit ca persoana pe care le primește să fie plăcut surprinsă. Sunt pentru o colegă de a mea de grupă care în această duminică își organizează nunta”, a spus Laura, clientă.

Prețul unui buchet începe de la 150 de lei. În capitală, sunt mai mulți meșteri care confecționează buchete comestibile, ca o alternativă la cele clasice, din flori.