/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Peste 70 de locatari se plâng că apartamentele pe care le-au plătit în întregime au fost gajate de compania de construcții

18 iulie 2018, ora 09:35

Rita este una dintre locatarii pătimiți care s-au trezit cu apartamentul gajat de către compania de construcții, asta deși a achitat integral pentru el. A încercat să discute cu directorul firmei, acesta însă i-a spus să se mulțumească cu ce are.

Mi-a spus numai un argument „Locuiești în casă, zi merci!” Fără documente, gajat, cu sechestru, cu 3 copiii, la care banca poate să vină mâine-poimâine și să spună “Doamnă ieșiți afară, vă rog frumos, că nu aveți drepturi!”, Rita, locatară.

Femeia nu s-a resemnat și a atacat compania în judecată. Însă și aici are parte de cheltuieli usturătoare.

Un 25 de mii de lei pentru o judecată la noi în Moldova sunt bani mulți, plus cheltuieli cu avocatul, plus tăticu’ este plecat peste hotare stă și nu-și vede copiii, deja sunt 3 copii, vă dați seama ce durere este! Scuzați-mă, dar îmi vine să plâng…”, Rita locatară.

În situația Ritei se află alți 70 de locatari dintr-un complex de 215 de apartamente, ridicate de compania de construcții în cartierul Poșta Veche din capitală. Mai mult, din cauză că blocul nu este dat în exploatare, deși urma să fie inaugurat în 2013, locatarii nu pot încheia contracte cu furnizorii de utilități. Plata se face prin compania de construcții care acumulează tot mai multe datorii, iar locatarii riscă să fie deconectați oricând.

Cum s-a menționat la o judecată, ei au peste 1 milion 200 de mii datorii la furnizori. Din 2013 până în prezent, când venim la ei și-i întrebăm când se dă casa în exploatare, tot ne spun “La primăvară, la vară, la toamnă, la iarnă” și iată așa numărăm anotimpurile de 6 ani de zile”, Sergiu Turtureanu, locatar.

Noi nu putem să trăim, nu este finisat blocul și nu avem acte. Noi intenționăm, la fiecare două săptămâni să venim la ei și să le cerem socoteala”, Eugen Jitariuc, locatar.

O parte dintre locatari s-au adunat astăzi la sediul companiei pentru a protesta și a cere soluții, dar nu au primit un răspuns.

Reprezentanta companiei care se afla la sediu a refuzat să vorbească și cu echipa TV8.

Eu nu sunt director, sunt un simplu angajat. Eu nu o să vorbesc”.

La rândul său, directorul companiei nu ne-a răspuns la telefon. Avocatul companiei susține că faptul că unele apartamente se află sub sechestru sau sunt ipotecate nu împiedică darea în exploatare a blocului, dar locatarii acelor apartamente nu vor deveni proprietari până nu va fi achitat creditul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram