Schimb de replici dure în platoul TV8 unde, aseară, la emisiunea Politică Nataliei Morari, s-a discutat despre scandalul diagnozelor false la copii. În timp ce vicedirectorul unuia dintre spitalele acuzate că ar admite astfel de practici, a respins informațiile, doctorul Mihai Stratulat a menționat că personal a fost în instituție să consulte mai mulți pacienți, la rugămintea mamelor. În același timp, reprezentanții mediului academic au prezentat câteva cazuri în care și Stratulat ar fi indicat tratamente care au dus la agravarea stării de sănătate a copiilor.

Potrivit conferențiarul universitar, Rodica Gramma, mai mulți copii ar fi ajuns în stare gravă la spital după ce ar fi fost consultați de Mihai Stratulat. În unul din cazurile prezentate este vorba de un copil de 7 ani ar fi fost internat cu febră și convulsii.

Deci, copilul este internat. Mama dimineața îl sună pe domnul Stratulat și-i solicită consultația, la ora 11 mama semnează refuzul de spitalizare cu toate că medicii spun că copilul are nevoie de internare, că este bolnav. Merge la domnul Stratulat, care anulează tratamentul și spune copilul este bine – OK, tratează-l cu apă cu sare. Ca la ora trei copilul să fie reinternat în aceeași instituție și într-o stare mult mai gravă”, Rodica Gramma, conferențiar universitar, Școala de Management în Sănătate Publică.

Într-un alt caz un copil ar fi ajuns la spital după ce Stratulat ar fi oferit consultații unei mămici prin intermediul rețelelor de socializare.

Mama se plânge că copilul, îl doare urechea și nu știe ce să facă și este recomandat că să picure picături nu știu de care. Mama picură două săptămâni, copilul devine și mai grav, se adresează în sfârșit la un ORL-ist care de fapt scoate din urechiușa copilului un corp străin”, Rodica Gramma, conferențiar universitar, Școala de Management în Sănătate Publică.

Doctorul Mihai Stratulat, deși a confirmat că va veni in platou, s-a răzgândit să mai vină. În schimb, acesta a intervenit telefonic pentru a dezminte acuzațiile.

Doamna Gramma a venit cu niște acuzații, a scos o foaie și a început să discute și a spus că sunt trei cazuri și nu știu ce. Trei cazuri…Haideți să ridicăm postarea mea de pe Facebook să vedem câte cazuri sunt, câte comentarii sunt negative, sau în general se spun că nu se pun diagnoze corecte”, Mihai Stratulat, medic.

În postarea pulicată săptămâna trecută, pe Facebook, Stratulat acuză medicii de la două spitale pentru copii că ar pune diagnoze false de pneumonie pentru a-și spori bugetele instiuției. Cei vizați au negat informațiile.

În cadrul spitalului Nr.1 cu toată responsabilitatea vorbesc, se respectă toate protocoalele medicale”, Ion Arteni, vicedirector medical, spitalul Clinic Municipal Nr.1.

Eu am fost de câteva ori la Spitalul Clinic Municipal nr.1 de pe Viaduct . Pentru a interveni în cazuri în care s-au pus diagnoze greșite”, Mihai Stratulat, medic.

Mihai Stratulat a fost întrebat și despre relația sa cu fundația de caritate a lui Vladimir Plahotniuc. Doctorul a menționat că a colaborat cu aceasta, de câteva ori, la unele seminare. În schimb, Stratulat a dezmințit informația că ar fi donat bani pentru Partidul Democrat, așa cum au scris mai mulți internațiuni. Pe marginea dezvăluirilor făcute de Mihai Stratulat, ministerul Sănătății și CNA au anunțat că s-au autosesizat. Ulterior, instituțiile își vor prezenta concluziile la care au ajuns în urma anchetelor.