Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut joi o întrevedere cu reprezentanții unei importate bănci din Turcia, Ziraat Bancasi. Părțile au discutat despre posibilitățile de investiție în sistemul bancar din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al instituției.

Chiril Gaburici a apreciat interesul manifestat de Ziraat Bancasi pentru piața capitală din Republica Moldova, menționând că sectorul bancar reprezintă o verigă importantă pentru economia țării. „Sectorul bancar din Republica Moldova a trecut printr-o perioadă mai dificilă. Datorită eforturilor instituțiilor statului și cu suportul partenerilor de dezvoltare am reușit să stabilizăm situația din sistem. Acest fapt îl confirmă prezența Băncii Transilvania și a BERD-ului pe piața bancară locală. Totodată, pentru economia țării este important ca sistemul bancar să fie bine pus la punct, pentru ca agenții economici să poată accesa credite, în așa fel contribuind la creșterea economică a țării”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Ministrul Chiril Gaburici l-a informat pe Huseyin Aydin, directorul executiv al Ziraat Bankasi, despre situația economică din țară și despre faptul că în R. Moldova există foarte multe companii cu investiții din Turcia, acesta fiind un avantaj pentru orice bancă din Turcia care își va începe activitatea în țara noastră, pentru că va dispune deja de un grup de clienți garantați.

Potrivit comunicatului ministerului, Huseyin Aydin a mulțumit ministrului pentru deschidere și cooperare, reiterând interesul de a veni pe piața bancară locală şi de a susține economia Republicii Moldova.