/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Deputații, despre Kozak. Mihai Ghimpu: „Timpurile, îmi pare mie, că se complică și vin nori negri asupra R. Moldova”

missing
19 iulie 2018, ora 19:10

Este un mesaj, un mesaj care trebuie să-l înțelegem noi că urmează probabil acțiuni politice legate de, de…sperăm de îmbunătățire a relațiilor”, Adrian Candu, președintele Parlamentului.

Unii deputați spun însă că revenirea lui Kozak pe scena politică de la noi ar putea stagna procesul de soluționare a conflictului transnistrean și că funcționarul rus ar avea scopuri ascunse.

Eu cred că acest proces o să se împotmolească și foarte interesantă schimbare. Au schimbat, nu vreau să folosesc zicala Românească, dar au schimbat Rogozin cu Kozak, unul mai bun decât altul. Eu cred că pot să zic, să ne așteptăm la unele surprize în viitorul apropiat”, Tudor Deliu, deputat PLDM.

Bănuiesc că e venit ca să pregătească terenul pentru a federaliza republica pentru că el e specialist în această problemă. Timpurile, îmi pare mie că se complică și vin nori negri asupra Republicii Moldova”, Mihai Ghimpu, deputat PL.

Eu consider că este un gest mai mult neprietenesc. Rusia va încerca să promoveze prin domnul Kozak, înțeleg, aceleași principii și interese pe care le-a avut în 2002-2003, atunci când s-a elaborat documentul de tristă amintire, ”memorandumul Kozak””, Eugen Carpov, deputat PPEM.

Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, este cunoscut în Moldova pentru propunerea sa, făcută în anul 2003, a unui plan de soluționare a conflictului dintre Chișinau și Tiraspol, prin constituirea unui stat moldovenesc federal asimetric. Documentul mai prevedea și staționarea trupelor rusești pe teritoriul Moldovei pentru încă 20 de ani, până în 2023.

Atunci, propunerea a stârnit un val de demonstrații masive la Chișinau. Kozak revine în postul deținut până nu demult de Dmitrii Rogozin. Vladimir Putin a semnat decretul de numire a acestuia în funcție săptămâna trecută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram