Două persoane cu vârste cuprinse între 23 și respectiv 25 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, membrii unui grup infracțional, au fost reținute fiind suspectate de contrabandă și comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

Potrivit unui comunicat al poliției, timp de o lună de documentare, oamenii legii au stabilit că suspecții comercializau pastile ecstazy pe teritoriul mun. Chișinău. Totodată, s-a stabilit că capul grupării este anunțat în urmărire penală de către organele de drept a Republicii Moldova și care la moment se ascunde pe teritoriul Germaniei. Acesta, transmitea pastilele ecstazy din Germania pe teritoriul Republicii Moldova, prin intermediul coletelor sau altor metode care urmează a fi stabilite. Ulterior, drogurile erau preluate de alte persoane și comercializate consumatorilor finali.

Astfel, în perioada lunilor iunie-iulie 2018, polițiștii au efectuat achiziții de control la mai mulți distribuitori de droguri, iar rezultatul acestor măsuri speciale de investigații a condus la identificarea locului de depozitare a drogurilor și persoanei care este responsabilă de repartizarea acestora dilerilor.

În context, polițiștii au reușit să scoată din circuitul ilegal 650 pastile ecstazy, care erau comercializate pe teritoriul capitalei la prețul 300-350 lei per pastilă. Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 200 000 lei.

Poliția anunță că în continuare se întreprind măsuri speciale de investigații în privința altor persoane care au tangență la caz, pentru destructurarea a grupului infracțional. Suspecții se află în arest preventiv, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!