Un minor în vârstă de 15 ani a fost prins în timp ce transporta ilegal pește dinspre linia de frontieră (România) spre Republica Moldova. Despre acest fapt a informat Poliția de Frontieră.

Acesta a spus oamenilor legii că este locuitor al sat. Slobozia Mare, Cahul. Minorul care se afla la cârma unui atelaj hipo, transporta 12 plase și 58 kg de pește. Din spusele reprezentanților inspectoratului Ecologic de Stat, unele specii de pește se regăsesc în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Potrivit poliției de frontieră în spatele acestei infracțiuni s-ar afla „pescarii” ce folosesc pe post de transportatori a peștelui prins și a uneltelor pescărești copii minori. Motivul ar fi faptul că în conformitate cu legislația națională, minorii nu pot fi trași la răspundere.

Pe cazul dat polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea identificării persoanelor implicate. Totodată, Poliţia de Frontieră solicită populației locale să manifeste o atitudine conştiincioasă faţă de regulile existente la frontieră și să nu implice minorii în activități ilegale.