/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Cel mai înalt munte din Europa, cucerit de patru moldoveni

20 iulie 2018, ora 16:52

După aclimatizarea și atingerea vârfului Kazbek, echipa a realizat ascensiunea efectivă pe Elbrus în 48 de ore. Doar patru persoane din șase au finalizat expediția. Doi colegi s-au oprit la 5.300 m, între două conuri vulcanice, fiind nevoiți să se întoarcă din cauza simptomelor de altitudine.

Echipa s-a confruntat și cu alte dificultăți. Unul dintre membri, Sergiu Crețu, spune că ascensiunea a fost una deloc ușoară, ei fiind nevoiți să îndure frigul și oboseala. „Ascensiunea a fost a naibii de dificila, din punct de vedere fizic, deoarece vremea a fost foarte capricioasă, cu ger puternic și vânturi de 45 de km/h. Rafalele ajungeau și pâna la 60 de km/h. Temperatura era de minus -20, dar se resimțea și mai mult. Era suficient sa-mi scot mănușa de pe mână și în câteva secunde nu-mi mai simțeam degetele”, a scris Sergiu Crețu pe o rețea de socializare.

Muntele Elbrus este un vulcan stins care are două vârfuri „Vârful de est” ( 5.642 m) și „Vârful de vest” ( 5.621 m), ambele fiind acoperite de ghețari (145 km²). Anual, acesta răpește viețile circa a 30 persoane, făcând parte din circuitul „7 summits” (cele mai înalte vârfuri montane de pe cele șapte continente) și din „7 volcanoes” (cei mai înalți vulcani de pe cele șapte continente).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram