Lichidatorul companiei Caravita Co SRL (fondată în anul 2011 de Sanda Filat și apoi ajunsă în proprietatea nepotului lui Vlad Filat, Vladimir Rusu), anunță pentru 6 august 2018, licitația „cu strigare” de comercializare a bunurilor acestui agent economic. Averea scoasă la mezat este una impresionantă şi ca mărime şi ca valoare, fiind evaluată la circa 300 de milioane lei, scrie Mold-Street.

Astfel la licitaţie sunt expuse 77 de unităţi de transport: de la automobile la autotractoare, remorci, semănătoare şi stropitoare, evaluate de la un preţ de până la 10.000 de lei la circa un milion de lei.

Se vând și numeroase imobile din comuna Zolotievca, Anenii Noi, comuna Pervomaisc, Căușeni, comuna Solonceni, Rezina etc.

Cel mai de preț imobil este un complex de recepție, curățare, uscare și depozitare a cerealelor de 40 de mii tone (prima etapă de construcție) nefinalizat, aflat în satul Constantinovca, Căușeni, care se vinde la pachet cu o casă de locuit și un lot de 37 de ari. Totul la un preț de aproape 87 milioane de lei.

Totodată sunt expuse la vânzare circa 510 hectare de terenuri agricole în valoare de peste 52 de milioane de lei, amplasate în special în Zolotievca, Anenii Noi, dar și la Rezina, Căușeni, Criuleni și Ștefan Vodă.

Citiți continuarea pe Mold-Street.