Câteva sute de cetăţeni, simpatizanţi şi activişti ai Partidului „Şor”, în frunte cu liderul acestuia, Ilan Șor, au protestat astăzi, 20 iulie, la sediul Partidului Acţiune şi Solidaritate şi la sediul Platformei Demnitate şi Adevăr din centrul Capitalei. Reprezentanții PAS și PPDA au spus că Ilan Șor este omul lui Plahotniuc și a organizat protestul contra bani.

Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, consideră că Ilan Șor este „un penal, locul căruia demult este în închisoare, într-un mod cât mai obraznic, contra-cost, a organizat acest protest al oamenilor care habar nu au ce se petrece în țară”.

„S-a simțit frica sălbatică al acestui om, al cărui fiecare al doilea cuvânt conținea înjurături. Cu cât mai tare și mai necenzurat striga el, cu atât mai multă frică se citea în comportamentul lui. Se vede că asta o fost ultimatumul lui Plahotniuc”, a mai declarat acesta.

Purtătorul de cuvânt al partidului PAS, Cristina Bujor, susține că:”Plahotniuc este un hoț laș care se ascunde în spatele lui Șor și a umbrelelor antiglonț și ambii se ascund în spatele unor oameni necăjiți pe care anume ei și gașca lor de bandiți i-au adus în sărăcie și mizerie cumplite.”

Manifestanții au protestat împotriva lui Năstase și Sandu, care potrivit organizatorilor, ar fi implicați în acțiuni de lichidare a lanțului de magazine sociale lansate de primarul de Orhei.