Un segment de drum de câteva zeci de metri din satul Vărvăreuca, raionul Florești, a fost reparat turnându-se asfalt de grosimea unui deget direct pe pământ, a scris un internaut pe facebook postând câteva fotografii și un clip video cu drumul proaspăt „reparat”. Administraţia companiei responsabilă de repararea drumului în cauză a declarat pentru Mold-street că va repara drumul calitativ, din bani săi.

„Proiectul „drumuri mai bune la sate” este din nou lucrat cu succes, mulțumim guvernului si primăriei Varvareuca”, a scris pe pagina sa de facebook, Ion Ţibrigan, care a postat şi un material video din care se vede cum asfaltul recent așternut, cu o grosime de 1-2 cm, a fost turnat direct pe pământ și poate fi luat ușor cu mâna.

Cine a efectuat lucrările

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) lucrările la acest segment drum sunt efectuate de compania Dromas-Cons SRL (Contract nr.11-18/210 din 22 mai 2018), deţinută de afaceristul Piotr Dacin.

Conform contractului, Dromas-Cons urma să efectuaze lucrări de reparaţie curentă la un segment de 150 de metri de drum din Varvareuca, pe şoseaua Floreşti-Nicolaevca-Sângerei. Valoarea lucrărilor din Varvareuca este de 963.353 lei şi ele sunt parte a unui contract de 67,44 milioane de lei, câştigat de companie pentru toate localităţile din raionul Floreşti.

Conform ASD lucrările în Varvareuca urmau să înceapă pe 16 iunie, iar pe 19 iulie este indicat că acestea ar fi fost deja îndeplinite.

Andrei Iazinschi, responsabil tehnic din partea ASD pentru aceste lucrări a declarat pentru Mold-street.com că nu poate comenta postarea şi nici calitatea lucrărilor la acest segment de drum, susţinând că se află la spital pe o chestiune gravă şi încă nu a fost la faţa locului.

Am sunat şi la responsabilul tehnic pentru aceste lucrări de la compania Dromas-Cons.

„Nu am fost încă la acest obiect, dar dacă e ceva necalitativ, vom face din contul nostru al companiei. Asta sunt cheltuielile noastre, asfaltul nostru. Nu vă faceţi griji”, a declarat responsabilul, după care a închis invocând că e descărcat telefonul.

Contactată de TV8, primărița satului, Nina Ivanes, afirmă că pe porțiunea de drum din imagini anterior nu a fost asfalt deloc, iar asfaltul pus ar reprezinta o primă etapă din procesul de reparație, iar ulterior grosimea asfaltului va fi de peste patru centimetri ca și în altă parte.

Oficialul a precizat că porțiunea dată are o lungime de vreo 50 de metri și o lățime de șase metri, iar pentru reparația ei, compania responsabilă a cerut Chișinăului o mașină de asfalt în plus. Ea susține că drumul dat „o sută de procente” va fi reparat așa cum trebuie.