/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cum ar putea fi rezolvată problema animalelor fără adăpost din Chișinău

missing
21 iulie 2018, ora 14:40

Imagine simbol/realitateaoltului.ro

Potrivit lui Vasile Efros, este extrem de important și aprobarea unui unei noi Decizii privind gestionarea animalelor de companie și celor fără adăpost. Ultima aprobată de CMC în acest sens datează din 2001.

Șeful Secției susține că din 2016, datorită alocațiilor din bugetul municipal, s-a reușit implementarea programului municipal de sterilizare a animalelor de companie. Spre regret, în cadrul proiectului a participat doar o clinică veterinară și au fost sterilizate nu mai mult de 150 de animale, din 600 planificate. Într-un final, bani pentru continuarea proiectului nu s-au alocat și s-a renunțat la el.

Totodată, spune Vasile Efros, în bugetul pentru anul 2018 au fost prevăzute resurse financiare pentru amenajarea unor spații pentru plimbarea câinilor în mai multe zone ale capitalei, însă s-a considerat că nu e momentul oportun pentru amenajarea unor astfel de spații până nu există un Regulament clar.

Astfel, peste un milion de lei au fost redirecționați pentru dotarea unui centru de sterilizare. Tot acolo vor fi amenajate voliere pentru adăpostirea temporară a animalelor sterilizate, iar celelalte animale fără stăpân, agresive, vor sta o perioadă mai lungă pe teritoriul locației.

Vasile Efros mai spune că, actualmente, constatarea încălcării regulilor cu privire la animale este în sarcina ANSA.

Problemele animalelor fără adăpost în mediul urban au fost discutate pe 18 iulie, în cadrul unei mese rotunde, organizată la inițiativa Fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram