/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/GRAFIC/ De câte ori și cu cine au avut convorbiri telefonice Vladimir Putin și Donald Trump

21 iulie 2018, ora 16:03

O analiză Reuters arată că din ianuarie 2017 – momentul în care a preluat mandatul de președinte al Statelor Unite ale Americii – și până pe data de 6 iulie anul curent, Donald Trump a avut peste 200 de convorbiri telefonice cu mai mult de 40 de lideri din întreaga lume. Cele mai multe apeluri telefonice le-a purtat cu președintele francez Emmanuel Macron și cu premierul britanic Theresa May.

De cealaltă parte, Vladimir Puțin a avut 190 de convorbiri telefonice cu 50 de lideri străini, în aceeași perioadă. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan se află pe primul loc, urmat de președintele Kazak, Nursultan Nazarbayev și Emmanuel Macron. Probabil că președintele Franței a jucat și rolul de intermediar în discuțiile dintre Donald Trump și Vladimir Puțin.

Potrivit publicației citate, prima convorbire telefonică dintre Donald Trump și Vladimir Puțin a fost apelul de felicitare al președintelui rus după inaugurarea celui american în ianuarie 2017. Apelul a durat aproximativ o oră, timp în care cei doi au convenit să încerce să reconstruiască relațiile dintre Statele Unite și Rusia și să coopereze în Siria și în eforturile împotriva Statului Islamic. De atunci însă și până la data de 6 iulie anul curent, Donald Trump a mai vorbit cu Vladimir Puțin la telefon doar de șapte ori.

Infographic: The Leaders Trump And Putin Phone Most Often | Statista

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram