Peste 100 de copii au fost evacuați la miezul nopții dintr-o tabără de odihnă din Bălți. Evacuare a făcut parte dintr-un exercițiu al Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind prevenirea incendiilor.

Potrivit scenariului, în tabără de odihnă s-ar fi produs un incendiu, care punea în pericol securitatea celor mici. Copii, însoțiți de angajații taberei, au reușit să se evacueze într-un loc sigur până la venirea pompierilor.

Ajunși la fața locului angajații Detașamentului Căutare-Salvare nr. 2 din mun. Bălți al IGSU au stabilit că doi copii au rămas blocați într-o căsuță cuprinsă de flăcări. În cel mai scurt timp pompierii au efectuat lucrările de căutare și au evacuat persoanele din zona de risc.

În timpul aplicațiilor nimeni nu a avut de suferit. Astfel de instruiri sunt organizate de IGSU în mai multe tabere de odihnă din țară și au drept scop promovarea siguranței în rândul minorilor. Prin activitățile respective salvatorii și pompierii instruiesc responsabilii obiectivelor de agrement pentru copii să reacționeze adecvat într-o situație excepțională cu implicarea minorilor.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2018 în urma incendiilor au decedat trei copii.