Cel puţin 17 persoane au decedat, inclusiv nouă membri ai unei singure familii, după ce un vehicul amfibiu pentru turişti s-a scufundat joi seară în timpul unei furtuni pe lacul Table Rock din apropierea oraşului Branson, statul american Missouri, informează agenţia de ştiri Dpa citat de Mediafax.

Guvernatorul statului, Mike Parson, a declarat că a vorbit cu o femeie şi un băiat de 13 ani care „au pierdut nouă din cei unsprezece membri ai familiei” în acest accident.

Femeia a declarat că pasagerii au primit instrucţiuni de la căpitanul vehiculului să nu-şi pună vestele de salvare, spunându-le că nu vor avea nevoie de ele, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Căpitanul este unul dintre cei 14 supravieţuitori ai accidentului, şapte dintre aceştia fiind răniţi, inclusiv unul grav.

În momentul producerii incidentului la bordul vehiculului se aflau 31 de persoane, a declarat Doug Rader, şeriful comitatului Stone, care a precizat că incidentul a fost probabil cauzat de vremea nefavorabilă.

Printre victimele incidentului din Missouri se numără şi mai mulţi copii, au anunţat autorităţile.

O furtună puternică a afectat joi spre vineri statul Missouri, inclusiv zona unde s-a produs incidentul. Lacul Table Rock este o destinaţie populară pentru turişti.