Un biciclist a decedat după ce a fost lovit mortal de o mașină, conducătorul căreia a fugit de la fața locului. Tragedia a avut loc duminică în jurul orei 21:30 în localitatea Jora de Sus, raionul Orhei.

Potrivit poliției, o persoană necunoscută, la volanul unui Nissan, a lovit pe strada centrală a satului Jora de Sus un biciclist în vârstă de 32 de ani, care se deplasa spre satul Jora de Mijloc, raionul Orhei. Bărbatul a avut de suferit vătămări corporale grave, din cauza cărora la scurt timp a decedat la fața locului.

Ofițerul de presă al IP Orhei, Irina Burdujan, a menționat că în urma accidentului, șoferul automobilului a părăsit locul faptei, deplasându-se într-o direcție necunoscută. Poliția totuși a identificat conducătorul auto, care s-a adeverit a fi un tânăr de 20 ani.

Șoferul automobilului este reținut pentru 72 de ore până la stabilirea circumstanțelor accidentului. Pe numele acestuia a fost pornită o cauză penală, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare până la șapte ani.