/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Fetița din Sângerei, transportată de SMURD la București cu intoxicație cu paracetamol, a murit

missing
23 iulie 2018, ora 14:31

Cristina Sratulat, purtătoarea de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că diagnosticul final a coincis cu diagnosticul la trimitere: intoxicație acută cu acetaminophen, enterală, ocazională, casnică, evoluție extrem de gravă, stadiul III, faza toxicogenă. Insuficiență cardiovasculară. Sindromul coagulării diseminate intravasculare gr.III. Insuficiență hepatică. Insuficiență renală, Encefalopatie toxică, gr.III. Comă III.

În contextul acestui caz tragic, autoritățile medicale atenționează părinții că nu trebuie să administreze medicamente copiilor fără prescripție medicală, trebuie respectate cu strictețe dozele și intervalele de administrare pentru a evita efectele toxice ale acestora.

Rude ale familiei, citate de jurnal.md, acuză medicii de la Spitalul Raional Sângerei de moartea copilului. Sub protecția anonimatului, una dintre rude a declarat că fetița nu s-a intoxicat acasă cu paracetamol, așa cum s-a anunțat. Fetița a fost internată luni, 16 iulie, la spitalul din raion cu răceală. Până la aceasta, pentru că timp de două zile nu-i scădea febra, mama i-ar fi dat cinci pastile de paracetamol. A doua zi, fetița deja se simțea bine. După perfuzii și alte proceduri, miercuri, pe la ora 4-5 dimineața, copilul a intrat în comă de gradul trei. De la Sângerei, cu o ambulanța a fost dus la Bălți. Potrivit sursei, părinții suspectează medicii de la Sângerei că i-ar fi administrat ceva din greșeală.

De la Bălți, pe 18 iulie fetița a fost transportată la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Pe 20 iulie, în stare de comă, a fost transferată la București, cu un echipaj aero-medical SMURD de la Galați, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, pentru alte metode de tratament, inclusiv transplant hepatic, dar nu a putut fi salvată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram