Angajații Direcției Locativ-Comunale din cadrul Primăriei Chișinău, acuzați de frauda de primarul interimar. Potrivit lui Ruslan Codreanu, aceștia ar fi decontat mii de lei pentru combustibil, asta în timp ce automobilele de serviciu fie erau stricate, fie stăteau parcate în garaj. Informațiile au ieșit la suprafață în urma unui audit intern, efectuat pentru perioada 2017 - 2018. Actualul șef al direcției susține că va fi pornită o anchetă de lucru, iar cei care vor fi găsiți vinovați, vor fi trași la răspundere.

La Întreprinderea de sector Centru se decontează benzina, motorina chiar dacă tractorașul stă la reparație. Stând la reparație, neparcurgând niciun kilometru, și să decontezi benzină de 17 mii de lei – este o problemă. Sunt și rapoartele Curții de Conturi, care la fel prevedeau astfel de cheltuieli ineficiente de către aceste mașini de serviciu”, Ruslan Codreanu, primar interimar primăria Chișinău.

Actualul şef al Direcţiei Locativ Comunale, Ion Burdiomov, care se află în fruntea direcției din luna aprilie, a precizat că aceste mașini de serviciu se află într-o stare tehnică proastă.

Din informația pe care o posed, practic, jumătate sunt defectate. Sunt defectate din motiv că nu au fost executate lucrările de reparație la momentul potrivit”, a precizat Ion Bordiomov, șef Direcția Locativ-Comunală primăria Chișinău

Actualul șef susține că va cercetat cazul pentru a stabili persoanele implicate în aceste infracțiuni.

O să inițiez o anchetă. Persoanele vinovate vor fi sancționate conform Legislației”, Ion Bordiomov, șef Direcția Locativ-Comunală primăria Chișinău

Urmează să fie făcut un plan de acțiuni și responsabilizate persoanele, pentru că din acest motiv am pus GPS, pentru ca să vedem câți kilometri parcurge pe zi un tractor și câtă benzină cheltuie”, Ruslan Codreanu, primar interimar primăria Chișinău.

Auditul intern a scos la iveală și alte presupune abateri. De exemplu, angajații Direcției au avut nevoie de 80 de mii de lei pentru vopsirea unor tevi dintr-un subsol. Contactat de echipa noastră, Petru Gontea, care a condus Direcţia până în această primăvară nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile. Auditul a fost făcut pentru activitatea întreprinderii din perioada 2017 – 2018.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Oleg Cozlov

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!