Procuratura General s-a autosesizat în baza declarațiilor lui Ilan Șor dintr-un filmuleț video în care acesta a amenințat jurnaliștii. Primarul de Orhei promitea jurnaliștilor că îi va durea tare, după ce va ajunge la putere. Acesta s-a arătat indignat ca unii reprezentanți ai presei au scris despre prețul centurii cu care s-a afișat la protestul de vineri și despre pungile cu mâncare pe care le-au primit oamenii.

Ca de fiecare dată în astfel de situaţiii, Procuratura Generală a luat act de conţinutul celor postate în arealul mediatic şi le verifică pentru a le da o apreciere juridică. Concomitent, în cazul în care există jurnalişti care au fost intimidaţi sau ameninţaţi prin diferite metode, îi îndemnăm să depună plângeri pentru examinarea fiecărui caz în parte”, a declarat pentru Maria Vieru, pentru TV8.

Totodată, precizăm că jurnalistul Alexandr Petkov s-a adresat Procuraturii Generale cu o sesizare prin care cere ca Ilan Șor să fie tras la răspundere.

Amintim că, organizațiile de media și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu afirmațiile lui Ilan Sor și au venit cu o declarație comună către autorități. „Regretăm tonul inadecvat și jignitor al politicianului în raport cu reprezentanţii instituţiilor mass-media. Îndemnăm persoanele cu funcții politice să dea dovadă de calm, bun-simț şi să nu recurgă la amenințări. Totodată, ameninţările şi tonul ultimativ față de jurnaliști pot fi asimilate unei încercări de a impune cenzura în mass-media, iar cenzura este ilegală, se spune în declarație.