/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Consilierii PSRM, împotriva construcției ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican. Motivul

missing
23 iulie 2018, ora 17:51

„Eu nu înțeleg cât teren iar trebui unei ambasade. Eu cred că cel mai frumos lucru pe care l-ar putea face o ambasadă în acest sens, să ofere acest teren municipalității să construiască acolo un parc frumos sau un centru de arte contemporane. Să identificăm cu ambasada un alt loc extraordinar în cadrul municipiului Chișinău care ar putea fi ca și destinație finală pentru ambasada Statelor Unite”, a declarat Ion Ceban, consilierul fracțiunii PSRM.

De asemenea, Ion Ceban a propus Consiliului Municipal Chișinău (CMC) să se adreseze Guvernului Republicii Moldova în vederea transmiterii terenului în proprietate municipală cu indicarea: în caz de refuz CMC își rezervă dreptul de a iniția procedura de expropriere a oricărei posesii private.

Totodată, Ceban a cerut Consiliului Municipal Chișinău să interzică primarului dar și autorităților din subdiviziunea primăriei municipiului Chișinău eliberarea oricăror acte permisive pentru viitoarea construcție fără acceptul prealabil al consiliului municipal Chișinău cu privire la încadrarea urbanistică.

În cadrul conferinței de presă, reprezentantul PSRM a mai cerut Consiliului Municipal Chișinău supunerea unei consultații publice posibilitatea construirii unei eventuale ambasade în acea zonă. Liderul socialiștilor din cadrul Primăriei a cerut consiliului să fie constituită o comisie de negociere care să aibă drept scop inițierea negocierilor cu guvernul și ambasada Statelor Unite cu privire la identificarea unui alt lot de teren.

Amintim că Parlamentul a aprobat, în ședința din 20 iulie, transmiterea cu titlu oneros, a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA). Proiectul a fost votat, în lectură finală, de către 65 de deputați din cei prezenți la ședință.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram