/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Susținătorii lui Șor, din nou la protest. Mai mulți pensionari au protestat la primărie, unde se afla Andrei Năstase, și la sediul PAS

missing
23 iulie 2018, ora 19:02

Nici nu a reușit bine să înceapă conferința, că în fața primăriei și-au făcut apariția membrii și simpatizanții Partidului Șor.

“Vor să închidă magazinele sociale, farmaciile sociale. Da cum noi să cumpărăm, cu pensiile acestea mizere, cum noi să cumpărăm. Nimeni nu ne ajută pe noi pensionarii”.
“Mie îmi este ușor și este mai ieftin, sunt foarte ieftine acestea… Îi sunt recunoscătoare lui Ilan Șor”.

După câteva îmbrânceli, cele două tabere s-au despărțit, iar reprezentanții PPDA au plecat de la fața locului. Nici protestatarii nu s-au reținut mult în fața primăriei, continuându-și manifestația la sediul PAS. Acolo, o femeie a declarat că datorită magazinelor sociale, în Orhei ar fi dispărut cerșetorii.

“La noi în Orhei stăteau cu mâinile întinse. De când este Ilan Șor nu vedem băbuțe pe străzi. Ne bucurăm de băbuțele care le curgeau lacrimile pe obraji, dar acum râd și ele”.

De protestatari s-a apropiat președintele Institutului pentru Inițiative Strategice, Andrei Popov, care a încercat să afle de la manifestanți dacă știu pe ce bani activează magazinele sociale.

“-Dar cum se finanțează aceste magazine? -De unde banii? -Asta întrebați pe cei de mai sus. -Pe cine anume să întreb? -Din buget. Din bugetul orașului Orhei. -Spuneți, vă rog, cum vă numiți? -Nu are nicio importanță. -Cum nu are? -Să zicem că Elena. -Deci spuneți că banii sunt din buget. Sunteți sigură? -Da, sunt sigură”, a discutat Andrei Popov cu protestatarii. 

 “-Dar de unde sunt banii, nu vă întrebați? Sincer nici nu prea mă interesează de unde-s banii. -Cine finanțează aceste carduri? -Nimeni nu finanțează, totul e gratuit”.

Reprezentanții celor două partide de opoziție au menționat că învinuirile protestatarilor sunt lipsite de logică, din motiv că nici PAS și nici PPDA nu au cum să închidă magazinele sociale, iar prin acest protest se urmărește intimidarea membrilor Mișcării de Rezistență.

Platforma Demnitate și Adevăr, dar din câte știu nici partenerii noștri de la PAS nu a avut absolut niciun demers în vederea închiderii magazinelor sociale. Cel puțin pentru faptul că nici nu suntem la guvernare, nu avem cum s-o facem chestia asta”, a scris Andrei Năsate pe o rețea de socializare.

“Cei care au furat miliardul încercă să pună piedici mișcării de rezistență. Nemulțumirea populară însă nu poate fi oprită”, a spus Cristina Bujor, purtător de cuvânt PAS.

Nu este prima dată când oamenii lui Șor dau buzna la conferințele anunțate de liderii opoziției. Ultima dată, vinerea trecută, aceștia au organizat un protest de amploare în fața sediului PAS și PPDA, pe motiv că formațiunile ar intenționa să închidă magazinele sociale. Anterior, fracțiunea PLDM a cerut în Parlament audierea raportului de monitorizare și evaluare a implementării Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție, care prevede ajustarea legislației privind răspunderea pentru finanțarea partidelor politice. PLDM a adus, ca exemplu, Partidul „Șor” care dezvoltă magazine sociale cu aceeași denumire, și care sunt tratate ca o formă de corupere a electoratului în perspectiva alegerilor parlamentare. În declarație au figurat și fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, dar și „Din suflet”, patronată de prima doamnă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram