/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Bulgarii au început construirea unui gard de sârmă la granița cu România de frica pestei porcine

missing
24 iulie 2018, ora 16:14

Deși nu a fost detectat niciun caz în Bulgaria, autoritățile sunt îngrijorate de răspândirea bolii în estul Europei. Uniunea Vânătorilor și Pescarilor din Bulgaria a estimat că o potențială epidemie ar aduce pagube industriei naționale a cărnii de circa 1,2 miliarde de dolari.

„Ridicarea gardului a început pe două secțiuni de la granița cu România și construcția va începe și pe a treia secțiune”, a spus ministrul agriculturii din Bulgaria, Rumen Porozhanov.
El a spus că autoritățile din țara lui au decis ca gardul de 133 de kilometri să fie unul constituit din patru rânduri de sârmă ghimpată.

Cazuri de pestă africană au fost raportate și în Rusia, Ungaria, Polonia, Cehia, Estonia, Letonia și Lituania.

Potrivit autorităţilor veterinare, pesta porcină africană nu afectează şi nu se transmite la oameni. Aceasta este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc.

Pentru această boală nu există vaccin şi nici tratament. Singurele metode de prevenţie eficiente sunt menţinerea unui nivel înalt de biosecuritate la ferme şi gestionarea rapidă şi eficientă a posibilelor focare de boală – raportare, restricţii privind mişcarea animalelor, a produselor şi subproduselor provenite de la porcine, sacrificarea animalelor susceptibile şi controlul circulaţiei animalelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram