Co-fondatoarea grupului feminist „Femen”, găsită moartă la Paris. Lidera grupării declară că aceasta s-a sinucis

24 iulie 2018, ora 19:17

„RIP. Cea mai neînfricată și vulnerabilă, Oksana Shachko, ne-a părăsit. Plângem împreună cu rudele și prietenii și așteptăm versiunea oficială de la poliție. În momentul de față se știe că ieri, 23 iulie, corpul Oksanei a fost găsit în apartamentul său din Paris”, s-a declarat pe blogul său oficial.

Cu toate acestea, data exactă a morţii tinerei ucrainence urmează să fie stabilită de expertiza medico-legală, dar în data de 20 iulie ea era încă în viaţă, a declarat o altă confondatoare a Femen, Aleksandra Şevcenko, pentru BBC Ucraina.

Aplicaţia Telegram Paris Burns informează că Oksana Şaciko a avut înainte două tentative de sinucidere. În scrisoarea sa de adio, tânăra scrie: „Totul este un Fake!”.

De când a fost înființată la Kiev în 2008, mișcarea Femen a câștigat notorietate în Europa prin protestele sale – de obicei topless – împotriva turismului sexual, a homofobiei și a instituțiilor religioase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram