Un membru fondator al grupului feminist ucrainean „Femen”, Oksana Shachko, a fost găsită moartă în apartamentul său din Paris, a declarat grupul Femen marți, 24 iulie, anunță Reuters. Fostă membră s-a sinucis în apartamentul său din Paris, la vârsta de 31 de ani, a anunţat marţi într-o declaraţie pentru AFP Inna Şevcenko, actuala lideră a organizaţiei.

„RIP. Cea mai neînfricată și vulnerabilă, Oksana Shachko, ne-a părăsit. Plângem împreună cu rudele și prietenii și așteptăm versiunea oficială de la poliție. În momentul de față se știe că ieri, 23 iulie, corpul Oksanei a fost găsit în apartamentul său din Paris”, s-a declarat pe blogul său oficial.

Cu toate acestea, data exactă a morţii tinerei ucrainence urmează să fie stabilită de expertiza medico-legală, dar în data de 20 iulie ea era încă în viaţă, a declarat o altă confondatoare a Femen, Aleksandra Şevcenko, pentru BBC Ucraina.

Aplicaţia Telegram Paris Burns informează că Oksana Şaciko a avut înainte două tentative de sinucidere. În scrisoarea sa de adio, tânăra scrie: „Totul este un Fake!”.

De când a fost înființată la Kiev în 2008, mișcarea Femen a câștigat notorietate în Europa prin protestele sale – de obicei topless – împotriva turismului sexual, a homofobiei și a instituțiilor religioase.