Zeci de oameni s-au adunat în fața primăriei Chișinău pentru a protesta împotriva construcției unui centru de afaceri în locul cafenelei Guguță din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”. Participanții au venit înarmai cu pancarte pe care scrie: Nu vrem un nou GBC lângă Parlament, Plahotniuc nu uita, cafeneaua nu-i a ata, Jos Mafia, Vot Furat etc. Protestul are loc simultan cu ședința Consiliului Municipal al Chișinăului.

UPDATE. 12:16 Protestatarii au ajuns la sediul PDM, Locația este păzită de mai mulți polițiști.

UPDATE. 12:04. Protestatarii se îndreaptă în marș spre sediul partidului Democrat unde își vor continua protestul

UPDATE. 11:12. În fața intrării principale în primăria Chișinău sunt postați câțiva polițiști.

UPDATE. 10:41 Protestatarii îl cheamă pe primarul interimar Ruslan Codreanu să iasă în fața manifestanților: Codreanu ieși afară – strigă mulțimea adunată.

UPDATE. 10:24 Năstase: „Am venit aici să cerem Consiliului Municipal să includă pe ordinea de zi a terenului aferent fostei cafenele Guguță din domeniul privat în domeniul public al Municipiului”.

UPDATE. 10:20 Andrei Năstase este prezent la manifestație.

Precizăm că protestul este organizat de Platforma DA, iar în descrierea evenimentului creat pe o rețea de socializare se spun că „Acolo, în parcul central „Ștefan cel Mare și Sfânt”, mafia imobiliară, capul căreia este același Plahotniuc, vrea să ridice un centru de afaceri cu 10 etaje, ignorând totalmente voința chișinăuienilor de a păstra parcul – unul dintre cele mai frumoase și îndrăgite locuri de odihnă al oamenilor capitalei. Parcul „Ștefan cel Mare și Sfânt” este al cetățenilor, nu al mafiei imobiliare! Acest lucru trebuie spus răspicat și la ședința din 24 iulie a Consiliului Municipal! Să nu permitem mafiei să-și facă jocul în detrimentul oamenilor!
Venim la protest, dacă ne pasă!”. Mai jos vă prezentă o galerie foto de la fața locului