/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Mai puține atribuții pentru SIS. Ce prevede proiectul de decriminalizare a mediului de afaceri, prezentat de Filip

missing
24 iulie 2018, ora 17:58

În opinia lui Filip „la oamenii de afaceri nu trebuie să meargă oamenii în cizme și epoleți”. Primul ministru a declarat că o serie de infracțiuni vor fi investigate doar de către procurori și doar după constatarea organelor de control. „Alți infractori vor fi eliberați de răspundere penală cu condiția eliminării încălcării, plății prejudiciului și a amenzii duble. Totodată se va mări pragul pentru evaziunea fiscală ca infracțiune de la 75 de mii de lei până la 300 de mii”, a menționat Pavel Filip.

Potrivit primului ministru, perchezițiile vor fi supuse unor reguli mai severe, iar controlul la fața locului se va face doar după controlul documentelor în oficiu. „Vor fi limitate atribuțiile SIS-ului legate de investigarea infracțiunilor economice, va fi instituită răspunderea legală pentru funcționarii ce nu respectă termenele sau refuză neîntemeiat eliberarea actelor permisive”, a susținut șeful Executivului.

Prezent la conferință, deputatul popular-european Ștefan Creangă, a declarat că „arestul preventiv va fi aplicat pentru infracțiunile care prevăd privațiunea de libertate de la trei ani în sus”.

Amintim că, în octombrie 2017, fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, a anunțat, de la tribuna PDM, că își propune să reducă presiunea asupra mediului de afaceri. Inițiativa a fost criticată de societatea civilă, care a semnalat că, astfel, ministerul intenționează să-i scape de pușcărie pe cei implicați în frauda bancară. Deși anterior a fost introdus pe ordinea de zi a Guvernului, ulterior, după o discuție cu ambasadorul UE la Chișinău, premierul Pavel Filip a cerut amânarea aprobării documentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram