Prăpăd în câteva județe din România. Peste 200 de persoane au fost evacuate din locuințe în Sibiu, din cauza ploilor și a viiturilor care s-au abătut peste județ. Alte doua persoane au fost salvate de viitură dintr-un autoturism, în timp ce peste 400 de hectare de teren agricol au fost distruse. De șuvoaiele puternice de ape nu au scăpat nici alte județe, inclusiv capitala. Veștile meteorologilor nu sunt deloc bune: va ploua puternic și în zilele următoare, anunță aceștia.

Imagini de groază în județul Sibiu. Grindina și ploile abundente au dus la inundarea mai multor străzi, au rupt copaci, au creat un haos în trafic și au blocat canalizările din orașe. Potrivit presei de peste Prut, noaptea trecută, peste 130 de pompieri au intervenit cu ajutorul a 10 autospeciale şi 20 de motopompe pentru a scoate apa din 36 de gospodării. Pompierii sibieni rămân mobilizaţi și în localitatea Boian, unde aseară au fost evacuați peste 150 de adulti şi 50 de copii.

„S-a acționat în continuu cu motopompe speciale. Toată lumea este în dispozitiv și la fața locului. Se scoate apa din curți, din subsoluri, din gospodării. Au fost evacuate 50 de gospodării, aproximativ 200 de persoane din localitatea Boian. Cu animale, cu tot ce aveau cu bunuri, dar au preferat să meargă la familiile din comună și la rudele lor”, a declarat Adela Maria Munteanu, prefect Sibiu.

Judeţul Sibiu rămâne sub avertizare de Cod galben de ploi până diseară, la ora 23.00. Prăpăd și în alte zone din România. Parbrizele unor mașini au fost sparte de gheață, iar vântul a smuls din pământ 12 copaci pe care i-a aruncat pe traseele naționale.

Ploaia a umplut cu apă mai multe străzi dintr-o localitate de lângă Brașov. Şuvoaiele s-au revărsat pe strada principală, când era ora de vârf în trafic. Mai multe case, curți și garaje au fost inundate. Apa a ajuns și într-un magazin din oraș. Aceleași probleme și la Buzău.

În România va ploua și în zilele următoare. Aproape 30 de județe, inclusiv capitala București, se află sub atenționare Cod galben de vreme rea. Este în vigoare și o atenționare Cod portocaliu de inundații, valabilă până miercuri, la ora 10.00, pentru râurile din Dobrogea.