Clădirea Președinției este în plin proces de renovare. Cel puțin asta arată imaginile postate de Igor Dodon, care a efectuat o vizită de documentare la sediul Președinției.

„Am constatat că lucrările de reconstrucție capitală a clădirii, care este un simbol de stat, decurg conform graficului de lucru prezentat de executor – compania ”SONBAY GRUP”, administrată de Agenția TIKA, și se află la etapa de finalizare”, a scris Igor Dodon, șeful statului.

În mesajul său, șeful statului afirmă că a solicitat partenerilor turci să identifice surse suplimentare pentru dotarea Președinției cu mobilier și lucrări de amenajare a teritoriului, cerere care, potrivit lui a fost acceptată.

Potrivit președintelui, pe data de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, reparația clădirii Președinției va fi finalizată, rămânând ca pe parcurs să fie instalată mobila și definitivate ultimele detalii. Inaugurarea instituției va avea loc în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan în Moldova, preconizată pentru perioada imediat următoare.

Foto: FB/Igor Dodon

Foto: FB/Igor Dodon

Foto: FB/Igor Dodon

Foto: FB/Igor Dodon