Oficiul ONU pentru Drepturile Omului Moldova condamnă discursul lui Ilan Șor în adresa jurnaliștilor și a oponenților politici și este solidar cu societatea civilă din țară.

„Condamnăm discursul vădit de ură și incitare la violență a primarului de Orhei, Ilan Shor, împotriva jurnaliștilor și oponenților politici. Suntem solidari cu societatea civilă din Moldova și Ombudsmanul în solicitarea imediată a unei investigații pe acest caz”, este mesajul publicat pe pagina de facebook a instituției.

Amintim că, pe 20 iulie 2018, în cadrul unui eveniment organizat de partidul „Șor”, mai mulți simpatizanți ai lui Ilan Șor au protestat în municipiul Chișinău la sediile a două partide politice în legătură cu pretinsa închidere a magazinelor sociale. În discursul adresat simpatizanților săi, plasat pe rețelele de socializare și mediatizat amplu ulterior, Ilan Șor a venit cu amenințări în adresa jurnaliștilor și liderilor a două partide politice de opoziție.

În acest sens Ombudsmanul dar și cinci ONG-uri au venit cu o declarație prin care au cerut Procuraturii Generale să investigheze declarațiile făcute de Ilan Șor sub aspectul incitării la ură.