Lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcție greșită, iar  în țară se trăiește mai rău decât acum cinci ani în urmă, consideră respondenții unui sondaj național efectuat de IDIS Viitorul și CBS-AXA în luna iulie 2018. Moldovenii susțin că principalele probleme cu care se confruntă sunt salariile și pensiile mici.

Datele sondajului mai relevă că aproximativ 49 procente dintre respondenți consideră o problemă și prețurile mari. Iar,  33 la sută au spus că cea mai mare problemă este sărăcia.

În opinia a 42 la sută din respondenți, în prezent oamenii trăiesc mai rău, comparativ cu cinci ani în urmă.

Întrebați dacă sunt mulțumiți de viața care o trăiesc, 36 la sută au spus că nu sunt prea mulțumiți, iar 22 procente au declarat că sunt deloc mulțumiți.

La capitolul situația economică, 44 procente de respondenți au comunicat că deloc nu sunt mulțumiți de economia țării. Alți 33 la sută au spus că nu sunt prea mulțumiți de starea financiară a Moldovei.

Totodată peste 81 la sută din respondenți cred că lucrurile în țara noastră merg într-o direcție greșită și doar opt procente din participanți la sondaj opinează că lucrurile în Moldova merg într-o direcție bună.

Cât ține de veniturile obținute, 84 la sută din respondenți declară că pensia nu le ajunge deloc. Totodată, 79 procente cred că  salariul nu este suficient.

În acest context 35 la sută dintre participanți la sondaj au menționat că deloc nu sunt mulțumiți de venitul pe care îl obțin.